Kategoriarkiv Omtale

Omtale – Magasinet Helse

Omtale af Angst, grænser og rum

uddrag fra Magasinet Helse

Af Jette Warrer Knudsen:

“Det handler om at anerkende angsten som en dynamisk, nødvendig, og konstruktiv del af vores følelsesliv. Angsten er et livsvilkår, så det handler om at få det bedste ud af den. Og det er faktisk besværet værd, fordi vi igennem vores sårbarhed får styrke.”

Magasinet Helse d. 14.02.2017

Omtale – Ugebladet Søndag

Omtale af Angst, grænser og rum

uddrag fra Ugebladet Søndag

Af Annette Aggerbeck:

“Der er ofte en flydende overgang mellem angst og depression. Depressionen er en måde at nedtone sig selv på og i en vis forstand også en måde at undgå angstanfald på. Når man er depressiv, gør man sig ubevægelig både mentalt og fysisk. Så man kan sige, at depressionen i denne sammenhæng er en udgave af angst og mere destruktiv end angstanfaldet, fordi den gør os stillestående, så vi ikke bruger vores ressourcer. Når vi ikke bruger vores ressourcer, bliver angsten værre, fordi den prøver at råbe os op for at få os ud af tilstanden.”

Ugebladet Søndag d. 04.02.2018

Lektørudtalelse

Omtale af Morgianesyndromet
– om kvinders angst for at træde frem

uddrag fra Dansk Biblioteks Centrals lektørudtalelse

Winther-Jensen, Lise:
Morgianesyndromet – om kvinders angst for at træde frem,
Dansk Psykologisk Forlag, 224 sider.

“Den letlæselige bog om et ret kompliceret emne henvender sig til psykologer, terapeuter, læger eller andre, der arbejder med kvinders adfærd. Styrken er, at bogen også henvender sig til kvinderne selv og med fordel kan læses som en del af en proces omkring bevidstheds- og selvudvikling. … En spændende og letlæst bog om kvindernes devaluering af sig selv og spændingsfeltet mellem idealer og virkelighed giver med eksempler fra psykologien og litteraturen en glimrende forståelse af kønsroller og familiemønstre.”

Uge 27, 2008

Omtale – Kristeligt Dagblad

Omtale af Morgianesyndromet
– om kvinders angst for at træde frem

uddrag fra Kristeligt Dagblad

Af Karin Dahl Hansen:

““(…)kønsroller er snærende for begge køn”, siger Lise Winther-Jensen og fortsætter: “Kvinder kræver perfektion af sig selv i alle henseender. De er gode til at have kontrol med hjemmet, børnene, arbejdet – ja, hele balladen. Men de har svært ved at finde deres egen retning i livet og give udtryk for, hvordan de selv ønsker det.” … Trods kvindeoprør og fokus på ligestilling de seneste 40 år er der langt igen set fra terapeutens stol. Hun møder fortsat kvinder hver uge med lavt selvværd og rinde tiltro til egne evner. Ja, på nogle områder er det faktisk blevet værre, idet der i dag er ekstremt stort fokus på kvinders udseende.”

Kristeligt Dagblad 04.07.2008